buitenland

Ouders beboet voor opjutten zoon in Porsche

Door ANP - 17 januari 2017

BRUGGE (ANP) – De ouders van een elfjarige jongen moeten ieder een boete van 3000 euro betalen omdat ze hun zoon met een Porsche door een Belgisch dorp lieten scheuren. De politierechter in Brugge legde de vader dinsdag een rijverbod van drie maanden op. Ook moet de Belg een psychologisch onderzoek ondergaan en zijn theorie-examen opnieuw afleggen. Zijn zoon kreeg geen straf.

In maart bleek uit een filmpje dat de jongen de Porsche Cayenne met ongeveer 100 kilometer per uur door de bebouwde kom van het West-Vlaamse Jabbeke jakkerde. Volgens de ouders ging het om een oud filmpje, maar dat bleek gelogen.

Uit de beelden bleek dat de vader zijn zoon aanzette om harder te rijden. De moeder zat op de achterbank en greep niet in. De rechter noemde het gedrag van de ouders stuitend.