buitenland

President Mexico 31 januari naar Trump

Door ANP - 23 januari 2017

MEXICO-STAD (ANP) – De Mexicaanse president Enrique Peña Nieto brengt 31 januari een bezoek aan zijn Amerikaanse ambtgenoot Donald Trump. Mexicaanse media meldden maandag dat voorafgaande aan dat bezoek de ministers van Buitenlandse Zaken en van Financiën woensdag en donderdag een bezoek aan Washington brengen.

Het wordt de eerste keer dat Peña Nieto Trump als president ontmoet. De omstreden Republikein heeft Mexicanen en Mexico in zijn campagne herhaaldelijk geschoffeerd en Trump zegt van plan te zijn een muur te bouwen langs de Mexicaanse grens die Mexico zelf zou moeten betalen. Hij wil als protectionist ook hoge invoerrechten op bepaalde producten uit Mexico en hij wil daarom van het Noord-Amerikaanse Vrijhandelsakkoord (NAFTA) af.

Peña Nieto heeft zondag de Canadese premier Justin Trudeau gebeld om te beklemtonen dat de twee landen samen moeten optrekken voor de economische integratie van Noord-Amerika.