buitenland

Raketaanvallen op autoriteiten in Istanbul

Door ANP - 21 januari 2017

ISTANBUL (ANP/DPA) – De Turkse politie en een lokaal hoofdkwartier van de regerende AK-partij zijn de afgelopen 24 uur met raketten beschoten in Istanbul. Ook opende een man in het district Esenyurt het vuur op een politiewagen. Volgens Turkse media raakte niemand gewond.

De aanvallers gebruikten steeds zware wapens bij de beschietingen. Zo werd vrijdag een raket afgevuurd op het hoofdkwartier van de politie in de metropool. Het provinciale hoofdkwartier van de AK-partij van president Recep Tayyip Erdoğan zou later ook met een projectiel zijn bestookt.

Volgens het regionale hoofd van de partij, Selim Temurci, doorboorde een raket de muur van het gebouw. Het projectiel zou vervolgens niet zijn ontploft. Temurci zei te vermoeden dat het extreemlinkse Revolutionaire Volksbevrijdingsleger (DHKP-C) betrokken is bij de aanval.

De politie kwam volgens persbureau DHA ook onder vuur te liggen in Esenyurt. Daar schoot een onbekende zaterdag op een politievoertuig. De aanvaller sloeg daarop op de vlucht en liet daarbij onder meer een handgranaat achter.