buitenland

Reptielenpark waarschuwt voor tekort tegengif

Door ANP - 24 januari 2017

SYDNEY (ANP/RTR) – In Australië dreigt een tekort aan gif van de dodelijke tunnelwebspin. Een dierverzorger van het Australian Reptile Park luidt de noodklok en roept mensen op de spinnen te vangen en aan het park te geven om de voorraad tegengif aan te vullen. Zeker nu er een golf aan spinnenbeten wordt verwacht.

Het Australian Reptile Park is sinds 1981 de enige leverancier van het gif aan producenten van tegengif en is afhankelijk van het publiek dat spinnen aanlevert om gif te melken om tegengif te maken.

Een tekort aan tegengif dreigt omdat er vorig jaar te weinig spinnen zijn aangeleverd. ,,Bovendien heeft een recente hittegolf de bijtactiviteiten van de spinnen doen toenemen”, zei parkmanager Tim Faulkner dinsdag.