buitenland

Singer-songwriter Peter Sarstedt overleden

Door ANP - 08 januari 2017

LONDEN (ANP) – Op 75-jarige jarige leeftijd is de Brits-Indiase singer-songwriter Peter Sarstedt overleden. Begin 1969 scoorde de in Delhi geboren zanger een wereldhit met Where Do You Go To My Lovely. Uit een verklaring van zijn familie aan de BBC blijkt dat hij al zes jaar ziek was, hij leed aan de zeldzame hersenziekte PSP.

Where Do You Go To My Lovely stond in 1969 vier weken op de hoogste plaats in de Britse charts en belandde ook in andere landen bovenaan de hitlijsten. Recent stond het nummer nog in de Top 2000, op plaats 1748. Het nummer is eveneens te horen in de Amerikaanse korte film Hotel Chevalier uit 2007.

Andere nummers van Sarstedt zijn Beirut, Take Off Your Clothes, I am a Cathedral en Frozen Orange Juice.