buitenland

Sneeuwstorm verlamt luchtverkeer Istanbul

Door ANP - 06 januari 2017

ISTANBUL (ANP) – Het winterweer houdt grote delen van Europa in zijn ban, zelfs het Europese deel van Turkije. Storm en hevige sneeuwval hebben het vliegverkeer van Istanbul verlamd. Persbureau Dohan meldde dat voor vrijdag en zaterdag ongeveer vierhonderd vluchten zijn geschrapt.

Binnenkomende en nog wel vertrekkende toestellen ondervinden grote hinder. Op Atatürk-Airport, het grootste vliegveld van Turkije, werd het luchtverkeer vrijdagavond enige tijd helemaal stilgelegd om de landingsbanen schoon te vegen.

Het koufront had ook grote gevolgen voor het drukke verkeer in de straten van de heuvelachtige stad. Veel automobilisten strandden. Om het publiek ter wille te zijn blijft de metro de hele nacht doorrijden. De nieuwe tunnel onder de Bosporus blijft langer open.