buitenland

Ticket niet vergoed bij missen vlucht Brussel

Door ANP - 20 januari 2017

BRUSSEL (ANP) – Passagiers die hun vlucht vanaf Brussel missen terwijl ze drie kwartier voor vertrek aanwezig waren op de luchthaven, krijgen hun geld toch niet terug. Het vliegveld in Zaventem ziet af van deze in september aangekondigde actie.

De maatregel moest ervoor zorgen dat reizigers niet al vele uren voor hun vlucht naar de luchthaven kwamen. Vanwege extra controles na de aanslagen van maart 2016 waren de wachttijden opgelopen en ontstonden opstoppingen.

Brussels Airport wilde in het najaar met de reisgarantie aangeven dat de doorstroom weer vlot verliep, maar heeft de afgelopen maanden vastgesteld passagiers niet langer bang zijn hun vliegtuig te missen, meldt persbureau Belga. Daarom wordt de actie, die zou gelden voor vluchten binnen Europa, ingeslikt.