buitenland

‘Toestel met opperrechter Brazilië gecrasht’

Door ANP - 19 januari 2017

SAO PAULO (ANP/RTR/BLOOMBERG) – Een vliegtuigje met een lid van het Braziliaans hooggerechtshof is donderdag neergestort voor de kust van deelstaat Rio de Janeiro. Het toestel belandde in zee bij het toeristische plaatsje Paraty, zeggen bronnen.

De zoon van rechter Teori Zavascki bevestigde op zijn Facebookpagina dat zijn vader aan boord was. Zavascki was betrokken bij het mega-onderzoek ‘autowasserij’ naar corruptie bij staatsondernemingen, met name oliemaatschappij Petrobras.

Reddingswerkers vonden drie lichamen tussen de wrakstukken van het toestel. Aan boord van het vliegtuigje was volgens burgerluchtvaartautoriteit ANAC plek voor maximaal zeven passagiers. Eerder bevestigde een woordvoerder van het Hooggerechtshof al dat de opperrechter op de passagierslijst stond.