buitenland

Trump aangekomen in Washington voor beëdiging

Door ANP - 19 januari 2017

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) – Donald Trump is donderdag aangekomen op een militaire basis bij Washington, ongeveer 24 uur voordat hij in de Amerikaanse hoofdstad wordt beëdigd als 45e president van zijn land. De Republikein arriveerde niet in zijn eigen Boeing, maar reisde volgens traditie met een toestel van de luchtmacht.

Trump staat volgens zijn aankomend vicepresident Mike Pence te popelen om aan de slag te gaan. ,,We kunnen niet wachten om ons te gaan inzetten voor het Amerikaanse volk” zei Pence donderdag tegen verslaggevers. Voor het zover is leggen de toekomstige leiders donderdag een krans bij het nationale moment in Arlington.

Daarna staan er festiviteiten op de agenda ter verwelkoming van het nieuwe staatshoofd. Trump en zijn vrouw Melania drinken vervolgens vrijdagochtend koffie in het Witte Huis met president Barack Obama en zijn vrouw Michelle. Pas daarna legt de Republikein de ambtseed af bij het Congresgebouw, waarna hij zich de nieuwe president mag noemen.