buitenland

Trump werkt aan postbrexitdeal met VK

Door ANP - 22 januari 2017

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) – De nieuwe regering van Donald Trump in de Verenigde Staten wil komende week de basis leggen voor een handelsakkoord met het Verenigd Koninkrijk. De deal moet ingaan zodra de Britten hun uittreding uit de Europese Unie hebben voltooid. Dat zegt een functionaris in het Witte huis.

De Britse premier Theresa May zei vorige week nadrukkelijk dat haar land openstaat voor onderhandelingen, nu Groot-Brittannië zich voorbereidt op een leven na de brexit. May is komende vrijdag de eerste buitenlandse leider die een ontmoeting met Trump heeft.

In een interview met de BBC zei May zondag dat kan worden gesproken over handelsrelaties, maar ook over wereldwijde vraagstukken, zoals Syrië, terrorisme en de toekomst van de NAVO. Trump zette eerder openlijk zijn vraagtekens bij de houdbaarheid van de NAVO.