buitenland

Trump wil snel plan tegen hacken lanceren

Door ANP - 06 januari 2017

WASHINGTON (ANP/RTR) – Donald Trump heeft vrijdag een ,,constructieve” ontmoeting gehad met vertegenwoordigers van de Amerikaanse inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Na afloop zei de gekozen president dat hij na zijn inauguratie op 20 januari een team gaat formeren dat binnen drie maanden met een plan moet komen om cyberaanvallen effectief te bestrijden.

,,Hoewel Rusland, China, andere landen, groepen en mensen van buiten constant blijven proberen in te breken op de computer-infrastructuur van onze overheidsinstellingen, bedrijven en organisaties, inclusief het Nationaal Comité van de Democraten, is dat absoluut niet van invloed geweest op de uitslag van onze verkiezingen. Ook is het een feit dat er niet is geknoeid met de stemmachines”, liet Trump in een korte verklaring weten.