buitenland

Trump zegt weinig nieuws in persconferentie

Door ANP - 11 januari 2017

NEW YORK (ANP) – Donald Trump heeft woensdag in New York voor het eerst sinds hij is gekozen als nieuwe president van de Verenigde Staten een persconferentie gegeven. Nieuws leverde die amper op.

Na een monoloog met bekende standpunten zoals het terugbrengen van industrie naar Amerika, waaronder de fabricage van medicijnen, en de problemen met de ontwikkeling van de te dure straaljager F-35, ging Trump kort in op vragen van journalisten.

De eerste ging zoals verwacht over de commotie die ontstond over het uitlekken van een dubieus rapport over mogelijke beïnvloeding van Trump door het Kremlin met belastende informatie. Hij noemde die ,,verzonnen en kletskoek”. De vastgoedmagnaat uit New York beaamde vervolgens dat Rusland achter de cyberaanvallen zit tijdens de verkiezingscampagne. Trump vroeg zich af in hoeverre hij overweg zal kunnen met Poetin, maar hoopt dat het gaat lukken.