buitenland

‘Vicepresident Gambia opgestapt’

Door ANP - 19 januari 2017

BANJUL (ANP) – De Gambiaanse vicepresident Isatou Njie Saidy is opgestapt. Regeringsbronnen zeiden donderdag dat Saidy tot dusver de hoogstgeplaatste Gambiaanse functionaris is die het kamp verlaat van de in het nauw gedreven president Yahya Jammeh.

Saidy vervulde het ambt van vicepresident sinds 1997. Volgens regeringsbronnen heeft ook de minister van Onderwijs, Abubakar Senghore, zijn ontslag ingediend. Eerder zouden de Gambiaanse politiechef Ousman Sonko en legerleider Ousman Badjie al hebben gezegd dat ze geen bevelen meer aannemen van Jammeh.

Jammeh verloor de presidentsverkiezingen in december, maar na 22 jaar aan de macht te zijn geweest, voelt hij er weinig voor om op te stappen. De winnaar van de presidentsverkiezingen, Adama Barrow, wordt donderdagmiddag geïnstalleerd in de Gambiaanse ambassade in Dakar, de hoofdstad van buurland Senegal.