buitenland

VN-Veiligheidsraad steunt Barrow

Door ANP - 19 januari 2017

NEW YORK (ANP/RTR) – De VN-Veiligheidsraad heeft donderdag steun uitgesproken voor het voornemen van West-Afrikaanse landen om de donderdag beëdigde Gambiaanse president Adama Barrow in het zadel te helpen. De raad benadrukte wel dat in eerste plaats naar een politieke oplossing moet worden gezocht.

De vijftien leden tellende raad steunde unaniem een Senegalese resolutie waarin ,,volledige steun” werd uitgesproken voor de West-Afrikaanse landenbond Ecowas, die wil zorgen dat de uitslag van de Gambiaanse presidentsverkiezingen wordt gerespecteerd.

Die verkiezing werd gewonnen door Barrow, maar zittend president Yahya Jammeh weigert op te stappen. Barrow moest de ambtseed door de politieke crisis in zijn land noodgedwongen afleggen in Senegal.