buitenland

Weer beschuldigingen tegen Netanyahu

Door ANP - 08 januari 2017

TEL AVIV (ANP/DPA) – De beschuldigingen tegen de Israëlische premier Netanyahu over corruptie houden aan. De krant Haaretz wist zondag te melden dat de politie beschikt over een geluidsopname waarin de premier en een bevriende zakenman elkaar bepaalde ‘voordelen’ toezeggen.

De politie stond de afgelopen week al twee keer bij Netanyahu voor de deur om hem te verhoren. De premier ontkent echter standvastig en wil van corruptie niets weten. Volgens Haaretz was hij tijdens het laatste verhoor zeer verrast dat de politie over een opname beschikte.

De televisie meldde dat een bevriende Israëlische Hollywood-producent Netanyahu en zijn vrouw de afgelopen jaren een stroom sigaren en champagne hebben gestuurd, met een waarde van tienduizenden euro’s. In ruil daarvoor zorgde de premier er via de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Kerry voor dat het visum van de producent voor de VS werd verlengd. De reactie van de advocaat van de premier: ,,Dat vrienden elkaar cadeaus geven, is niet crimineel.”