buitenland

Weer brand in Roemeense nachtclub

Door ANP - 21 januari 2017

BOEKAREST (ANP/RTR) – Na een brand in een nachtclub in de Roemeense hoofdstad Boekarest zijn ruim veertig mensen in het ziekenhuis beland. Sommigen hadden botbreuken, vermoedelijk omdat ze van een terras waren gesprongen om aan de vlammen en rook te ontkomen, maar de meesten hadden rookvergiftigingsverschijnselen of waren onderkoeld geraakt.

De nachtclub Bamboo brandde tot de grond toe af. De oorzaak van de brand, die rond 03.30 uur uitbrak, wordt onderzocht. Volgens de nooddiensten had de club geen veiligheidsvergunning en was de uitgaansgelegenheid sinds 2015 meermalen beboet. In 2005 brandde de Bamboo ook al eens af.

Anderhalf jaar geleden kwamen bij een brand in een andere nachtclub in Boekarest 64 mensen om het leven en raakten meer dan honderd mensen gewond. Die brand ontstond doordat niet brandbestendig gemaakt isolatiemateriaal vlam vatte toen vuurwerk werd afgestoken tijdens een concert. Mensen vertrapten elkaar op weg naar de uitgang; in de zaal waren geen nooduitgangen. Hoewel de veiligheid niet in orde was, hadden de gemeentelijke autoriteiten de club toch een vergunning gegeven.