buitenland

Bloedbad bij familie in Buenos Aires

Door ANP - 06 februari 2017

BUENOS AIRES (ANP) – Een man heeft zondagavond in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires zijn vrouw Romina Maguna, zijn schoonzus, schoonmoeder, zwager en nog een verwante doodgeschoten voor hij op de vlucht sloeg.

De moordpartij was in de wijk Hurlingham in het westen van de metropool en heeft het land geschokt. Een van de zwaar gewonden van de schietpartij is een hoogzwangere 36-jarige vrouw, die maandag in het ziekenhuis zou bevallen. Haar baby bleek overleden.

De dader richtte het bloedbad kennelijk na een hevige ruzie aan. Hij schoot met het dienstwapen van zijn vrouw, die politieagente was, aldus plaatselijke media. Drie andere familieleden van de agente, onder wie een twaalfjarig meisje en de zwangere vrouw, zijn zwaargewond geraakt.

De politie is, met behulp van sociale media, op zoek naar de 35-jarige dader, Diego Alberto Loscalzo. Over de motieven van de man is niets bekend, maar hij zou grote schulden hebben opgebouwd en wordt ook gezocht door schuldeisers.