buitenland

‘Burgers gedood door Turkse aanvallen al-Bab’

Door ANP - 20 februari 2017

ALEPPO (ANP) – Door nieuwe aanvallen door het Turkse leger op de Noord-Syrische stad al-Bab zijn zeker 24 burgers omgekomen, onder wie elf kinderen en acht vrouwen. Dat heeft het Syrische Observatorium voor Mensenrechten donderdag verklaard.

De slachtoffers vielen de afgelopen 24 uur tijdens bombardementen en artilleriebeschietingen. Volgens het observatorium zijn grote delen van de stad inmiddels verwoest. Turkije is bezig met een offensief om de stad te heroveren op strijders van terreurbeweging Islamitische Staat. Het Turkse leger en Syrische rebellen die door Ankara worden gesteund, zouden inmiddels tot in de stad zijn doorgedrongen.

Volgens het observatorium vielen sinds november meer dan 400 doden onder de burgers van al-Bab.