buitenland

Doden door winterweer Pakistan en Afghanistan

Door ANP - 05 februari 2017

ISLAMABAD (ANP) – In Pakistan en Afghanistan zijn als het gevolg van hevig winterweer tientallen doden gevallen. Grote delen van beide landen zijn bedekt met een dikke laag sneeuw en lawines zorgen voor gevaarlijke situaties.

In het noorden van Afghanistan vielen negentien doden en zeventien gewonden bij lawines, ingestorte huizen en verkeersongelukken. In de noordelijke Pakistaanse regio Chitral vielen negen doden, onder wie zeven kinderen toen een lawine een klein dorpje bedolf. Zeker veertien mensen worden nog vermist. Voor hun leven wordt gevreesd.

Veel dorpen en steden zijn afgesloten van de buitenwereld. Door het slechte weer is het voor hulpverleners moeilijk om de getroffen gebieden te bereiken. In de Afghaanse hoofdstad Kaboel ligt het openbare leven nagenoeg stil. Alle overheidsgebouwen zijn gesloten.