buitenland

Duitsland wil banden aanhalen met VS

Door ANP - 02 februari 2017

BERLIJN (ANP) – De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel heeft woensdag aangekondigd snel naar Washington af te reizen om de banden aan te halen met de Verenigde Staten. Hij deed de aankondiging nadat Rex Tillerson werd gekozen als de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken van de VS.

Gabriel kijkt uit naar een ,,goede, open en vriendschappelijke” dialoog met zijn Amerikaanse collega. Hij zei dat Duitsland antwoorden wil over het nieuwe buitenlandbeleid van Trump, de relatie van de VS met de NAVO en andere belangrijke onderwerpen.

Woensdag werd Rex Tillerson benoemd als Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken. De Senaat ging met 56 tegen 43 stemmen akkoord met de keus van president Trump voor de ex-topman van oliereus Exxon Mobil op deze belangrijke post. Tillerson was omstreden door zijn gebrek aan politieke ervaring, beperkte wereldbeeld en belangenverstrengeling.