buitenland

EU-parlement wil half miljoen terug van Ukip

Door ANP - 02 februari 2017

BRUSSEL (ANP) – De oud-leider van de Britse anti-EU-partij Ukip Nigel Farage en negen partijgenoten hangt een vordering van totaal zo’n 580.000 euro van het Europees Parlement boven het hoofd. De financiële dienst meent dat tien van de 20 Ukip-gedelegeerden sinds 2014 acht medewerkers opvoeren die niet voor het parlement, maar voor de nationale partij in Groot-Brittannië werken.

De betalingen aan de assistenten, onder wie de vrouw van Farage, zijn volgens bronnen in het parlement gestaakt. Het parlement is de procedure voor terugvordering begonnen, nu de termijn om opheldering over de situatie te geven is verstreken.

Farage en partijgenoot Raymond Finch moeten 97.000 euro terugbetalen voor een assistent die zij deelden. Deze Christopher Adams zit in Groot-Brittannië in de voordrachtscommissie van Ukip. Ook Kirsten Farage werd betaald door het EU-parlement terwijl ze in werkelijkheid Farage’s kantoor in Engeland beheerde. Ze ontving 26.000 euro bruto.