buitenland

Geen sporen zenuwgas VX op vliegveld Maleisië

Door ANP - 26 februari 2017

KUALA LUMPUR (ANP) – De Maleisische autoriteiten hebben zondag de luchthaven van Kuala Lumpur veilig verklaard, er zijn geen sporen van het zenuwgas VX aangetroffen. Dat blijkt na onderzoek op het vliegveld.

Met het zenuwgas VX zou Kim Jong-nam zijn vermoord. Een verdachte in de moordzaak zou gedacht hebben dat ze baby-olie in het gezicht smeerde van de halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, meldt CNN.

Diezelfde vrouw heeft gezegd dat ze iets meer dan 90 dollar (ruim 85 euro) kreeg om mee te doen met de aanval op de halfbroer, op het vliegveld van Kuala Lumpur. De vrouw houdt vol dat ze dacht dat het om een grap ging.

Groene pakken

Kim Jong-nam overleed enkele uren nadat hij was aangevallen op het vliegveld van Kuala Lumpur. Hij wachtte daar op een vlucht naar Macau.

Mannen in beschermende groene pakken onderzochten zaterdag terminal 2 van Kuala Lumpur International Airport op de aanwezigheid van giftige stoffen. Het onderzoek volgde op de bekendmaking dat de moord op Kim-Jong-nam is uitgevoerd met een sterk zenuwgas, VX.