buitenland

Grensbewaking VS zoekt ontwerpen muur

Door ANP - 25 februari 2017

WASHINGTON (ANP) – Bedrijven die ideeën hebben voor de muur op de grens tussen de VS en Mexico kunnen vanaf begin volgende maand hun ontwerpen inleveren bij de grensbewakingsorganisatie CBP. Die liet vrijdag (lokale tijd) weten dat voor het einde van volgende maand naar verwachting een keuze wordt gemaakt.

Waarschijnlijk zal de CBP rond 6 maart met een oproep komen voor het inleveren van ontwerpen. Het gaat om een muur van meer dan 2000 kilometer. Het ministerie van Binnenlandse Veiligheid, waar de grensbewaking onder valt, had eerder al laten weten dat er afwisselend hekken en muren op de grens zullen komen.

De schattingen van de kosten lopen sterk uiteen. De Amerikaanse president Trump repte in zijn campagne over 15 miljard dollar (14,2 miljard euro) maar het ministerie houdt al rekening met 21,6 miljard dollar.