buitenland

Honderden agenten weer aan de slag in Brazilië

Door ANP - 12 februari 2017

VITORIA (ANP) – Bijna negenhonderd politiemensen in de Braziliaanse deelstaat Espirito Santo zijn zondag na een staking van ruim een week weer aan het werk gegaan. Ze gaven gehoor aan een oproep van defensieminister Raul Jungmann, die stelde dat de stakers feitelijk de kant kozen van gewelddadige criminelen.

De agenten legden acht dagen geleden het werk neer omdat ze hun salaris veel te laag vinden. Daarop werd geplunderd, sloten instellingen en winkels de deuren en verzesvoudigde het aantal moorden. De regering stuurde noodgedwongen duizenden militairen naar de deelstaat om de orde te handhaven.

Zo’n 10.000 agenten zijn nog steeds in staking. De honderden collega’s die wel aan de slag gingen, patrouilleerden noodgedwongen te voet. Omdat kazernes worden geblokkeerd door familieleden van de stakers, kunnen politiewagens niet meer uitrukken.