buitenland

Irak belooft conflictsituaties te vermijden

Door ANP - 11 februari 2017

BAGDAD (ANP/RTR) – Irak zal conflictsituaties uit de weg gaan. Dat heeft premier Haider al-Abadi zaterdag op tv gezegd naar aanleiding van het eerste telefoongesprek dat hij had met de Amerikaanse president Donald Trump. Daarin kwamen onder meer de spanningen met buurland Iran aan de orde.

,,Irak is er alles aan gelegen zijn nationale belangen te verdedigen, maar wil niet betrokken raken bij regionale of internationale conflicten die rampzalig kunnen zijn voor de regio en voor Irak”, aldus Abadi.

Het Witte Huis maakte vrijdag bekend dat Trump en Abadi van gedachten hebben gewisseld over ,,de dreiging die van Iran uitgaat voor het hele gebied”. De Iraakse voorlichtingsdienst kwam ook met een verklaring, maar zonder specifieke vermelding van Iran.