buitenland

‘Italiaans ministerie BuZa vorig jaar gehackt’

Door ANP - 10 februari 2017

ROME (ANP/RTR) – Het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken is vorig jaar doelwit geweest van een geslaagde hackaanval. Een bron bij de Italiaanse regering heeft dat vrijdag bevestigd aan The Guardian. Het vermoeden bestaat dat Rusland achter de aanval zit.

Vorig jaar wisten de hackers het systeem van het ministerie binnen te dringen. De aanval duurde meer dan vier maanden, maar de hackers wisten niet de hand te leggen op gevoelige informatie. ,,Het waren geen aanvallen op versleutelde computersystemen waar de gevoeligste informatie op staat, maar op de e-mailservers voor de medewerkers van het ministerie en de ambassades”, aldus de bron.

Het Russische ministerie van buitenlandse zaken wilde niet reageren op een verzoek van Reuters om commentaar. Het Kremlin heeft eerder de beschuldigingen dat Moskou achter hackaanvallen in de VS zit afgedaan als ‘verzinsels’ en een ‘heksenjacht’.