buitenland

Jihadisten claimen bloedbad Homs

Door ANP - 27 februari 2017

AMMAN (ANP/RTR) – Een jihadistische groep heeft maandag de verantwoordelijkheid opgeëist voor de dodelijke bomaanslagen van afgelopen weekend in het Syrische Homs. Volgens de militaire leider van Tahrir al-Sham was het bloedbad nog maar het begin.

Bij de zelfmoordaanslagen op panden van de veiligheidsdiensten in de stad vielen zaterdag tientallen doden. Volgens VN-vertegenwoordiger Staffan de Mistura wilden de daders de vredesbesprekingen bemoeilijken.

Abu Mohammad al Golani van Tahrir al-Sham claimde de verantwoordelijkheid voor de aanslagen, die volgens hem zijn gepleegd door vijf jihadisten die zichzelf opbliezen. Hij dreigde daarbij direct met toekomstige ,,aanvallen die elkaar zullen opvolgen”.

Tahrir al-Sham is een alliantie van jihadistische bewegingen, zoals Fateh al-Sham (het vroegere Nusra Front).