buitenland

Luchthaven Kuala Lumpur onderzocht op gif

Door ANP - 25 februari 2017

KUALA LUMPUR (ANP) – Mannen in beschermende groene pakken hebben zaterdag terminal 2 van Kuala Lumpur International Airport onderzocht op de aanwezigheid van giftige stoffen. Dat heeft de politie van Maleisië gezegd. Het onderzoek volgt op de bekendmaking dat de moord op de halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is uitgevoerd met een sterk zenuwgas, genaamd VX.

De luchthaven bleef gewoon open tijdens de onderzoeken.

Kim Jong-nam overleed enkele uren nadat hij was aangevallen op het vliegveld van Kuala Lumpur. Hij wachtte daar op een vlucht naar Macau.

Een van de twee vrouwen die na de moord zijn aangehouden, een 25-jarige Indonesische, heeft gezegd dat ze iets meer dan 90 dollar (ruim 85 euro) kreeg om mee te doen met de aanval op de halfbroer, op het vliegveld van Kuala Lumpur. De vrouw houdt vol dat ze dacht dat het om een grap ging.