buitenland

Manilla doet alles voor redding gijzelaars

Door ANP - 26 februari 2017

MANILLA (ANP) – De Filipijnse strijdkrachten doen al het mogelijke voor een groep gijzelaars die in het zuiden van de eilandenrepubliek wordt vastgehouden door de terroristische groep Abu Sayyaf. Dit zei legerwoordvoerder generaal Restituto Padilla zondag. Media berichtten dat een zeventigjarige Duitse gijzelaar, Jürgen Kantner, zou zijn vermoord door de groep.

Abu Sayyaf zou Kantner hebben onthoofd, toen onderhandelingen over het betalen van omgerekend circa 575.000 euro voor zijn vrijlating waren mislukt of niet voor de door de groep gestelde deadline van zondag waren afgerond. Een onderhandelaar en presidentieel adviseur, Jesus Dureza, zei zondag dat hij enkel onbevestigde berichten had vernomen dat Kantner was onthoofd. Dat zou zijn gebeurd op het eiland Jolo.

Kantner was in november aan het zeilen met zijn vrouw Sabine Merz, toen hij de wateren circa 1500 kilometer ten zuiden van Manilla werd aangevallen en ontvoerd. Zijn vrouw is daarbij gedood.