buitenland

N-Korea eist vrijlating moordverdachten

Door ANP - 22 februari 2017

KUALA LUMPUR (ANP/RTR) – De drie verdachten die zijn opgepakt voor de moord op de Noord-Koreaan Kim Jong-nam moeten onmiddellijk worden vrijgelaten. Dat heeft de Noord-Koreaanse ambassade in Maleisië woensdag laten weten. Volgens de ambassade zijn een Vietnamese vrouw, een Indonesische vrouw en een Noord-Koreaanse man ,,op onredelijke gronden opgepakt”.

De Maleisische politie zei eerder dat een diplomaat van de Noord-Koreaanse ambassade en een medewerker van de Noord-Koreaanse luchtvaartmaatschappij Air Koryo ook worden verdacht. Zij zijn nog niet opgepakt.

Kim Jong-nam, de halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, werd vorige week op de luchthaven van Kuala Lumpur vermoord, toen hij op het punt stond naar Macau te vliegen.