buitenland

Nieuw toestel laat Duitse minister in de steek

Door ANP - 07 februari 2017

KAUNAS (ANP/DPA) – Meteen al op haar eerste dienstreis met een modern A400M-transportvliegtuig heeft de Duitse minister van Defensie Ursula von der Leyen met panne te maken gekregen.

Een van de motoren was uitgevallen, zei de bewindsvrouwe dinsdag in Litouwen, waar zij een door Duitsland aangevoerd NAVO-bataljon bezocht. De machine moest op de luchthaven van Kaunas blijven staan en de minister en haar gevolg moesten naar Berlijn terugvliegen met een oudere Transall-machine.

De Airbus A400M moet de opvolger worden van de Transall. Het toestel geldt als het modernste militaire transportvliegtuig ter wereld, maar bezorgt de Bundeswehr ook de meeste hoofdpijn. De ontwikkeling ervan is jarenlang door politieke, financiële en technische problemen opgehouden.