buitenland

Politiek tegenstander Poetin uitgeschakeld

Door ANP - 08 februari 2017

MOSKOU (ANP) – De Russische oppositieleider Aleksei Navalni kan niet deelnemen aan de presidentsverkiezingen die in 2018 worden gehouden. Een rechtbank in de stad Kirov achtte hem woensdag schuldig aan verduistering.

Iemand die in Rusland door een rechter is veroordeeld, verliest het recht aan presidentsverkiezingen deel te nemen. Navalni zou zich schuldig hebben gemaakt aan verduistering bij een bosbouwbedrijf.

Door het wegvallen van de advocaat, sociaal activist en oppositieleider Navalni, ligt volgens waarnemers de weg van Poetin naar herverkiezing open. De veertigjarige Navalni is de leider van de Partij van de Vooruitgang. Algemeen wordt aangenomen dat Poetin hem het meest vreesde voor de verkiezingen.