buitenland

Russen herdenken moord op Nemtsov

Door ANP - 26 februari 2017

MOSKOU (ANP) – Duizenden Russen hebben zondag meegedaan aan een herdenkingsmars door Moskou voor Boris Nemtsov. De oppositieleider werd twee jaar geleden vlakbij het Kremlin op straat vermoord.

Onder andere met het hooghouden van foto’s van Nemtsov en met Russische vlaggen trok de mars door de stad. Ook werd de slogan ,,Rusland zonder Poetin” door velen gescandeerd. Volgens de organisatie liepen 15.000 mensen mee, de politie hield het op 5000 deelnemers.

De moord op Nemtsov veroorzaakte internationaal verontwaardiging. Het ging waarschijnlijk om een huurmoord in opdracht van een buitenlandse opdrachtgever. De politie heeft vijf verdachten gearresteerd. Aanhangers van Nemtsov denken dat leiders van de deelrepubliek Tsjetsjenië achter de moord zitten.