buitenland

Tiener verdacht van dertig huurmoorden

Door ANP - 04 februari 2017

CALI (ANP) – Een zeventienjarige jongen is in het zuiden van Colombia opgepakt op verdenking van dertig huurmoorden. Die zou hij sinds zijn twaalfde hebben gepleegd. De beruchte jongen heeft de bijnaam Frijolito (Boontje) verworven en hij werd al enige tijd gezocht.

Generaal Hugo Casas, hoofd van de politie in de stad Cali, zei tegen Colombiaanse media dat hij is gearresteerd en wordt vervolgd voor de huurmoorden en voor ontvoering, afpersing, roof en diefstal. Casas zei dat Frijolito tegen de lamp liep tijdens een politieonderzoek in Cali in kringen van drugsbendes. Zeker twee moorden, gepleegd in een winkelcentrum, zijn niet moeilijk te bewijzen omdat die zijn vastgelegd door bewakingscamera’s. Het waren deze moorden die eind september justitie op het spoor van Frijolito zetten. Zijn echte naam is niet bekendgemaakt.