buitenland

Trump eind mei bij NAVO-top in Brussel

Door ANP - 06 februari 2017

BRUSSEL/WASHINGTON (ANP) – Donald Trump is eind mei aanwezig bij een NAVO-top in Brussel. Dat heeft de Amerikaanse president bevestigd in een telefoongesprek met NAVO-chef Jens Stoltenberg.

Hoewel Trump het militaire bondgenootschap eerder achterhaald noemde, benadrukte hij nu het belang van de alliantie. Beide leiders bespraken de voortgang in de strijd tegen terrorisme, de defensie-uitgaven van de 28 NAVO-lidstaten en de noodzaak om de kosten eerlijker te delen.

Ook de situatie en de vooruitzichten op vrede in Oost-Oekraïne kwamen ter sprake. Stoltenberg beklemtoonde het belang van zowel dialoog als een stevige verdediging tegenover Moskou.

Het is de bedoeling dat tijdens de top in Brussel het nieuwe NAVO-hoofdkwartier officieel wordt geopend. Tijdens zijn bezoek aan Europa woont Trump op 26 en 27 mei ook de G7-topconferentie van rijke landen bij op Sicilië.