buitenland

Trump: ik krijg kosten grensmuur wel omlaag

Door ANP - 11 februari 2017

WASHINGTON (ANP/RTR) – De Amerikaanse president Donald Trump denkt de bouwkosten van de door hem beloofde muur aan de grens met Mexico ‘fors omlaag’ te kunnen krijgen. Dat de kosten hoger worden ingeschat dan hij eerder beloofde, komt volgens Trump doordat hij zich nog persoonlijk met het project moet bemoeien.

Uit een door Reuters ingezien rapport van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid bleek deze week dat het bouwen van een muur langs de complete grens naar schatting ruim 21 miljard dollar (bijna 20 miljard euro) zal kosten: aanzienlijk meer dan de 12 miljard dollar die Trump tijdens zijn verkiezingscampagne noemde.

Toch hoeft volgens de president niet gevreesd te worden dat de kosten uit de hand lopen. ,,Ik las dat de grote grensmuur meer kost dan de regering oorspronkelijk dacht, maar ik ben nog niet betrokken geweest bij het ontwerp of de onderhandelingen”, twitterde Trump, die stelde dat hij eerder de prijs van de F-35 (JSF) en het Air Force One-programma omlaag wist te krijgen.