buitenland

Trump kondigt grote militaire opbouw aan

Door ANP - 25 februari 2017

WASHINGTON (ANP) – President Donald Trump gaat het Congres om een omvangrijk budget vragen voor een van de grootste militaire opbouwoperaties uit de Amerikaanse geschiedenis. Tijdens een congres van conservatieve activisten (CPAC) zei Trump vrijdag dat het leger zowel offensief als defensief meer mogelijkheden moet krijgen.

,,Onze defensie moet groter, beter en sterker worden”, zei Trump. ,,Niemand zal ons lastigvallen, niemand.” De president liet zich niet uit over het budget dat hij nodig denkt te hebben voor het realiseren van zijn militaire ambities.

Trump zei donderdag dat de Verenigde Staten weer koploper moet worden als het gaat om het aantal kernwapens. Omdat het land achterop is geraakt, moet het nucleaire arsenaal worden uitgebreid, aldus de president.