buitenland

Trump: media verzwijgen aanslagen Europa

Door ANP - 07 februari 2017

WASHINGTON (ANP/RTR) – Donald Trump heeft media beschuldigd van het verzwijgen van aanslagen door radicale moslims in Europa. De Amerikaanse president deed zijn uitspraken tijdens een bezoek aan MacDill Air Force Base in Florida. ‘In Europa gebeuren overal aanslagen, maar de oneerlijke media berichten er niet meer over.’

Trump zei dat de media ‘hun redenen hebben om niet meer over de aanslagen te schrijven’. De president meldde niet welke redenen dat zijn. Later lichtte het Witte Huis de uitspraken van Trump toe. ‘Nieuwszenders reageren niet meer op hetzelfde niveau als vroeger op aanslagen. Het kan niet zo zijn dat dat het nieuwe normaal wordt.’

Ook gaf het Witte Huis een lijst vrij van 78 aanslagen die in de wereld zijn gepleegd tussen september 2014 en december 2016.

The Poynter Institute, een zeer gerenommeerde universiteit op het gebied van journalistiek, doet de stelling van Trump af als onzin.