buitenland

Trump wil defensiebudget fors verhogen

Door ANP - 27 februari 2017

WASHINGTON (ANP) – President Donald Trump heeft maandag gezegd dat hij het Amerikaanse defensiebudget dit jaar fors wil verhogen en dat hij van plan is dat te betalen door elders te bezuinigen. ,,We gaan meer doen met minder en maken de overheid slank en verantwoordelijk”, aldus Trump tijdens een bijeenkomst met gouverneurs.

The Washington Post meldde dat Defensie 54 miljard dollar (ruim 50 miljard euro) meer te besteden krijgt. Volgens The New York Times moeten onder meer het ministerie van Buitenlandse Zaken, het Bureau Milieubescherming (EPA) en andere overheidsinstellingen tientallen miljarden inleveren.

Trump kondigde tevens het voorstel aan veel meer geld uit te trekken voor publieke veiligheid. Hij zal dinsdag tijdens een toespraak in het Congres zijn ideeën ontvouwen over de investeringen in de infrastructuur. ,,Daar gaan we veel aan uitgeven.”