buitenland

Verjaardag Mugabe kost Zimbabwe 1,9 miljoen

Door ANP - 25 februari 2017

HARARE (ANP) – Ondanks de economische crisis en de armoede in zijn land heeft de Zimbabwaanse president Robert Mugabe zaterdag zijn 93e verjaardag uitbundig gevierd. Regeringspartij Zanu-PF trok naar schatting 1,9 miljoen euro uit voor het feestje van Mugabe waar duizenden gasten aanwezig waren.

Politiek activist Promise Mkwananz en verklaard tegenstander van Mugabe noemde de hoge kosten van het feestje ,,idioot en frivool”.

Robert Mugabe is president van Zimbabwe sinds 1980 en regeert zijn land met harde hand. Hij heeft zich weer kandidaat gesteld voor de presidentsverkiezingen van 2018. Mugabe werd vorig jaar geconfronteerd met demonstraties en ongekend veel kritiek, ook uit eigen kring, wegens de ingestorte economie, corruptie en tekort aan contanten.