buitenland

VN willen toegang tot havens Jemen

Door ANP - 28 februari 2017

DUBAI (ANP/RTR) – De strijdende partijen in Jemen moeten de Verenigde Naties meer toegang garanderen tot de havens in het land. Er moeten dringend meer voedsel, brandstof en medicijnen worden ingevoerd om een dreigende hongersnood te voorkomen. Dat zegt Stephen O’Brien, coördinator noodhulp van de Verenigde Naties.

Na bijna twee jaar burgeroorlog zijn bijna 3,3 miljoen mensen, onder wie 2,1 miljoen kinderen, in Jemen ondervoed. 460.000 kinderen zijn zo verzwakt, dat zij aan longontsteking of diarree kunnen bezwijken, zeggen de VN

Ondertussen verhevigt zich de strijd, vooral rond havens aan de Rode Zee, waaronder Hodeida. Hierdoor stokt de aanvoer. Volgens Robert Mardini, regionaal directeur van het Internationale Comité van het Rode Kruis, is er nog maar voor twee tot vier maanden voedsel in voorraad.