buitenland

Waakhond start onderzoek naar inreisverbod

Door ANP - 03 februari 2017

WASHINGTON (ANP) – Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid gaat een onderzoek starten naar de uitvoering van het inreisverbod dat president Donald Trump heeft ingesteld voor zeven moslimlanden.

Inspecteur-generaal John Roth van het ministerie heeft donderdag twee Democratische senatoren op de hoogte gebracht van het ingestelde onderzoek. De senatoren hadden om onderzoek gevraagd. Roth gaf verder geen details over de inhoud van het onderzoek.

,,De onafhankelijke federale waakhond onderzoekt de schijnbaar ondoordachte vastzetting van legale permanente inwoners van de VS en eerder doorgelichte reizigers”, zeiden de senatoren Dick Durbin en Tammy Duckworth in een gezamenlijke verklaring.

De presidentiële order van Trump voor het inreisverbod veroorzaakte verwarring en spontane protesten op vliegvelden wereldwijd.