buitenland

Brexit geeft Duitsland en Frankrijk taak

Door ANP - 30 maart 2017

PARIJS (ANP/DPA) – Duitsland en Frankrijk moeten wegens de brexit meer verantwoordelijkheid nemen in Europa. Dat hebben Frank-Walter Steinmeier en Franois Hollande donderdag gezegd na een onderhoud in Parijs. De presidenten van beide grootmachten in de EU zien het als hun dure plicht het voortouw te nemen.

,,Europa heeft de betrokkenheid van Duitsland en Frankrijk nodig om de schok van brexit te boven te komen en nieuwe hoop te krijgen met het oog op de toekomst”, aldus Steinmeier. Hollande zei dat er voor de Fransen en Duitsers een belangrijke taak ligt een koers uit te stippelen voor Europa. ,,Onze beide landen zijn nodig, opdat Europa vooruit kan gaan.”

Groot-Brittannië heeft woensdag de afscheidsbrief naar Brussel gestuurd. De onderhandelingen over de uittreding uit de EU gaan twee jaar duren.