buitenland

Britse parlementariërs vast in Lagerhuis

Door ANP - 22 maart 2017

LONDEN (ANP) – Meerdere Britse parlementariërs zijn woensdagmiddag gestrand in het Lagerhuis. De politici mogen niet vertrekken omdat het gebouw wordt uitgekamd.

Meerdere parlementariërs deelden via Twitter foto’s van hun wachtende collega’s. Het is volgens de BBC normaliter niet toegestaan om foto’s te nemen in de zaal, maar sommige politici bleken zich daar woensdag weinig van aan te trekken. Op de beelden is te zien hoe veel leden van het Lagerhuis in de groene parlementsbankjes het nieuws volgen via hun smartphone of tablet.

Niet ver van het parlementsgebouw zitten ook bezoekers vast in het reuzenrad London Eye. Ze mogen uit veiligheidsoverwegingen de attractie nog niet verlaten. Ook vanuit het reuzenrad worden veel berichten en foto’s op social media geplaatst.