buitenland

Bulgaarse president hard tegen Erdogan

Door ANP - 23 maart 2017

SOFIA (ANP/RTR) – Waar andere Europese leiders de nodige terughoudendheid betrachten tegen de Turkse leider Erdogan, nam de Bulgaarse president Radev donderdag geen blad voor de mond. Zijn land, zo verzekerde hij, zit niet te wachten op een lesje in democratie van Erdogan.

Erdogan leeft niet alleen met Duitsland en Nederland op gespannen voet. Ook tussen Turkije en diverse Balkanlanden heerst er spanning. De Bulgaren gaan zondag naar de stembus en Erdogan had donderdag kritiek op de manier waarop de regering in Sofia ondertussen met de Turkse minderheid van 500.000 mensen in dat land omgaat. Bovendien is hij boos dat Bulgarije mensen uit Turkije die ook een Bulgaars paspoort hebben, niet binnenlaat om te stemmen.

Dat was tegen het zere been van Radev. ,,Bulgarije geeft geen lessen in democratie en wenst die ook niet te ontvangen, vooral niet van landen die geen respect voor het recht hebben.”