buitenland

Canada verscherpt grensbewaking niet

Door ANP - 04 maart 2017

TORONTO (ANP/RTR) – Canada is vooralsnog niet van plan de grensbewaking te verscherpen om illegale migranten uit de Verenigde Staten te weren. De aantallen die tot dusver zijn binnengekomen als reactie op het door de Amerikaanse president Trump aangekondigde beleid zijn niet alarmerend.

Minister van Veiligheid Ralph Goodale zei zaterdag dat het probleem nog niet van dien aard is dat de dagelijkse stroom van goederen en mensen over de langste open grens ter wereld er hinder van ondervindt. Sinds Trump bekendmaakte immigranten zonder verblijfsvergunning te gaan uitzetten, hebben honderden asielzoekers, vooral uit Afrika en het Midden-Oosten, de winterse omstandigheden getrotseerd en zijn de grens met Canada overgestoken.

Dat in een betrekkelijk korte periode zoveel migranten hun heil hebben gezocht in Canada is ongebruikelijk.