buitenland

Cel voor gooien brandbommen naar asielopvang

Door ANP - 07 maart 2017

ZWICKAU (ANP/DPA) – Een rechtbank in Duitsland heeft een 32-jarige man veroordeeld tot vier jaar en drie maanden gevangenisstraf omdat hij twee brandbommen bij een woning met asielzoekers naar binnen had gegooid. De rechtbank achtte de vrachtwagenchauffeur schuldig aan vijftien pogingen tot moord en een poging tot zware brandstichting.

De vader van een gezin gooide in mei vorig jaar de molotovcocktails bij de woning in Zwickau naar binnen. Doordat een van de asielzoekers dat zag gebeuren, kon snel worden ingegrepen en bleef de schade beperkt.

De bommengooier verkeerde volgens de rechtbank in kringen van zogenoemde Reichsbürger (rijksburgers). Die erkennen het bestaan van de Bondsrepubliek Duitsland niet en beschouwen het Duitse Rijk, dat van 1871 tot 1945 bestond, als hun vaderland.