buitenland

Communicatie Trump incidenteel onderschept

Door ANP - 22 maart 2017

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) – Communicatie van medewerkers van president Donald Trump is af en toe opgepikt door inlichtingendiensten. Het was incidenteel, maar wekt grote zorg over het bespioneren van de president na zijn verkiezing. Dit zei het Amerikaanse parlementslid Devin Nunes woensdag. De Republikein Nunes is de voorzitter van de commissie inlichtingen van het Huis van Afgevaardigden.

Nunes zei dat voor zover hij het kan overzien, de informatie legaal is vergaard na de verkiezingswinst van Trump in november. Maar de namen van betrokken medewerkers van Trump zijn niet geheimgehouden, maar wijd verspreid onder verscheidene inlichtingendiensten.

De acties waren niet gericht tegen het team dat Trump op zijn inauguratie voorbereidde en hadden niets met Rusland te maken, maar Nunes zei toch gealarmeerd te zijn. Hij weet niet of communicatie van Trump zelf is opgepikt door diensten.

Het Witte Huis heeft in een reactie laten weten de bevindingen van Nunes ,,schrikbarend” te vinden. Dit roept veel vragen op, aldus woordvoerder Sean Spicer. Trump heeft eerder getwitterd dat de regering van president Barack Obama hem afluisterde. Later stelde hij dat zijn team in de gaten werd gehouden. De baas van de FBI, James Comey, zei begin deze week tegen een commissie van het parlement dat hij geen informatie heeft die de stellingen van Trump kon onderbouwen.