buitenland

Enkele aanhoudingen bij EU-protest in Rome

Door ANP - 25 maart 2017

ROME (ANP) – Bij diverse demonstraties voor en tegen de Europese Unie zijn zaterdag in Rome enkele aanhoudingen verricht. Drie bussen met ongeveer 120 betogers, die uit het noorden van Italië kwamen, werden aan de rand van de stad tegengehouden. Bijna dertig personen, bij wie de politie helmen, gasmaskers of vuurwerk ontdekte, werden de stad uitgezet. Een bestelbusje met knuppels werd in beslag genomen.

Tienduizenden mensen demonstreerden zaterdag op zes verschillende plaatsen in de hoofdstad voor of tegen de EU. Ook de Griekse ex-minister van Financiën Varoufakis liep mee in een mars waarin extreem linkse politieke partijen en organisaties opriepen voor een ander Europa.

Na de terroristische aanslag in Londen, eerder deze week, was de Italiaanse politie extra alert op ongeregeldheden. Straten rondom het politieke centrum van Rome waren afgezet en een paar metrostations werden afgesloten. De demonstraties verliepen echter redelijk rustig.