buitenland

Fillon raakt ook campagneleider kwijt

Door ANP - 04 maart 2017

PARIJS (ANP) – Patrick Stefanini stapt op als campagneleider van de Franse presidentskandidaat Franois Fillon. Dat liet hij vrijdag weten in een open brief, die de Franse krant Le Journal du Dimanche publiceerde.

Stefanini noemt twee redenen voor zijn opstappen. Hij ziet zich niet langer als de geschikte persoon om Fillons campagne te leiden, nadat die het advies van zijn campagneleider om zijn kandidatuur in te trekken had genegeerd. Daarnaast schreef Stefanini in zijn brief dat een overwinning voor Fillon allerminst zeker is.

Met het vertrek van Stefanini raakt de geplaagde Fillon opnieuw een medewerker kwijt. Eerder op vrijdag stapte zijn woordvoerder Thierry Solère op.

Fillon wordt ervan verdacht onder anderen zijn vrouw Penelope gedurende enkele jaren als parlementair medewerkster in dienst te hebben gehad terwijl ze niets uitvoerde maar wel goed werd betaald.